5.zápas finále play-off hokejovej Slovnaft extraligy pre Slovan - pokračuje sa v Košiciach

21.04.2010 Celý región

Slovan Bratislava - HC Košice 4:1 (0:1, 3:0, 1:0) - stav série 2:3
Góly: 21. Kuľha (Richard Huna, J. Kováčik), 32. J. Kováčik (Hujsa, Kuľha), 35. Lažo (Vaic), 43. Róbert Huna (A. Nedorost, S. Hudec) - 11. Gmitter (Peter Mikuš).

Vylúčení: 10:10 na 2 min, navyše: Róbert Huna - Húževka (obaja 10 min za narazenie zozadu)
presilovky: 2:0
oslabenia: 0:0
rozhodovali: D. Konc, J. Višňovský - M. Novák, Stano
3380 divákov
Pozrite zápas:
http://sport.huste.sk/archiv-zapasov/kat:hokej/klip:2010-04-21-hc-slovan-bratislava-hc-kosice.html

Slovan Bratislava: Rybár - J. Kováčik, Turunen, Štajnoch, Sersen, Bohunický, S. Hudec, Tesařík - Kuľha, Hujsa, Richard Huna - Lažo, Lipiansky, A. Nedorost - Róbert Huna, Vaic, Demel - D. Skokan, od 41. min L. Hudáček, M. Bakoš
HC Košice: J. Hudáček - Michal Grman, Slimák, Deyl, Šeda, P. Mikuš, Homer, od 21. min Martin Gajdoš - Rudolf Huna, S. Gron, P. Bartoš - Šachl, Húževka, Andrašovský - Dravecký, Jenčík, Vorel - Gmitter, Mertel, Juraj Sýkora

Košičania dostali puk za bránkovú čiaru už po 16. sekundách hry. Rozhodcovia však gól neuznali, pretože puk prešiel za čiaru až po posunutí bránky. To mal na svedomí gólman Rybár, ktorý dostal dve minúty. Hostia presilovku nevyužili, no blízko k tomu mal Šachl, keď ho trafil nahodený puk a Rybár len tak-tak vyrazil. Košičania mali následne aj druhú presilovku, no ani v nej nič nevymysleli. Bratislavčania mali problémy pri prechode do útočného pásma a ojedinelú šancu Vaica zneškodnil Hudáček. Východniari vykročili za titulom v 11. minúte, keď sa Gmitter so šťastím prekľučkoval až pred bránku a v páde poslal skackajúci puk do siete. Pri jeho góle chyboval domáci Štajnoch, ktorý mal košického útočníka zastaviť už na modrej čiare. V 14. minúte unikol košickej obrane Vaic, presnou prihrávkou našiel pred bránkou Róberta Hunu, ale ten v plnej rýchlosti namieril iba do Hudáčka. Slovan v závere zatlačil Košičanov do obrany, pri presilovke mohol skórovať Hudec a dve minúty pred koncom sa v dobrej pozícii ocitol Lipiansky, no ani on nepriniesol radosť na domáce tribúny. Belasí však odštartovali druhé dejstvo v početnej výhode a už po 37. sekundách sa ujala Kuľhova delovka od modrej a bolo 1:1. Domáci pokračovali v nápore a pri ďalšej presilovke mohol skórovať znova Kuľha, no tentokrát skončila jeho tečovaná strela tesne vedľa pravej žŕdky. Košičania sa v druhom dejstve sústredili viac na obranu a chýbala im aktivita smerom dopredu i dôraz v osobných súbojoch. To sa im vypomstilo v 32. minúte, keď nechali príliš veľký priestor Hujsovi a jeho prihrávku spoza bránky poslal do siete Kováčik. O tri minúty zahrávali domáci presilovku, košický brankár mal zakrytý výhľad a prekvapila ho ľahká strela Laža, ktorá si našla cestu do siete – 3:1. V závere sa Jenčík rútil sám na Rybára, ale domáci brankár svojich spoluhráčov opäť podržal. Slovan pokračoval v nápore aj v záverečnom dejstve a po niekoľkých nevydarených pokusoch zvýšil Róbert Huna už na 4:1, keď dorazil Nedorostovu strelu. Aj keď si Košičania vypracovali počas dvoch presiloviek v závere viacero šancí, zápas už nezdramatizovali a domáci sa tešili zo zaslúženej výhry.

hlasy po zápase:
Róbert Pukalovič, tréner Slovana: "Začali sme príliš nervózne a nepomohol nám ani neuznaný gól súpera. Cez prestávku sme si povedali, že čo treba robiť ináč, nehrali sme na krásu, play off nie je o tom. Sme šťastní, že sme sériu vrátili do Košíc. "

Rostislav Čada, tréner Košíc: "Začali sme veľmi dobre, škoda, že nám to nevydržalo celý zápas. V druhej tretine sme urobili chyby a nevyužili sme naše šance. Nič sa nedá robiť, na tento zápas zabudneme a pokúsime sa využiť fakt, že ďalší zápas sa hrá v Košiciach.

Peter Bartoš, útočník a kapitán Košíc: "Sme sklamaní z našej hry. Prišli sme sem podať lepší výkon. V druhej tretine sme prestali korčuľovať, urobili sme veľa faulov a Slovanu umožnili otočiť vývoj stretnutia. Situácia z prvej minúta je možná asi len v Bratislave. Najprv sa uzná gól, príde hráč a zrazu sa ide rozoberať video. "

Július Hudáček, brankár Košíc: "Prvú tretinu sme boli jasne lepší, len žiaľ neuznali nám prvý gól. Keby to bolo 0:2, neviem či by Slovan nastúpil do druhej tretiny tak, ako nastúpil. Nakopol ich Kuľhov gól, ten to trafil fakt parádne. Dúfam, že pokriky na mňa si všimli fanúšikovia a že to bude mať Paľo Rybár u nás tiež ťažké. "

Vladimír Dravecký, útočník Košíc a autor neuznaného gólu: "Myslím si, že to bol regulárny gól. Nemám slov. Všetci sme počítali s tým, že to bol gól, no nakoniec ho neuznali, čo by nám ani vo sne nenapadlo. "

Jozef Kováčik, obranca Slovana: "Bol to nie len ťažký, ale aj najdôležitejší zápas a potrebovali sme ho súrne vyhrať. Podarilo sa nám to, ideme ďalej a pokúsime sa o nejaký zázrak aj v Košiciach a veríme, že vrátime tú sériu ešte domov. Podržal nás Paľo Rybár. Je to vynikajúci brankár, má za sebou veľké skúsenosti a túto sériu chytá výborne. "

Ľubomír Vaic, kapitán Slovana: "Vedeli sme, že máme posledný reparát a poslednú šancu vyhrať dnešný zápas. Poriadne sme si naštudovali hru Košíc a hlavne brankára Hudáčka a konečne sme našli recept, ako mu dávať góly. "
 

Vyberte región